Psycholoog Den Bosch - Rosmalen

Praktijk van Yvonne Raaijmakers
bg

Stress en aanhoudende gespannenheid

Van stress en spanning naar gezonde grenzen – ons stress systeem wordt al in de jeugdjaren afgesteld. In de sessies geef ik je meer uitleg over stress: waarom we het ooit als kind ontwikkeld hebben, maar in het heden niet meer nodig hebben. Maar dat weet je onderbewuste stresssysteem niet, nóg niet althans...!

Je denkt dat er iets ergs is, terwijl het er niet is. Als je angstig bent, voel je je vaak nerveus, bang, of kun je een paniekaanval of black out krijgen. Dan wil je het liefst weg, vluchten of vermijden waarvoor je bang bent. Alleen als er een echt gevaarlijke situatie is, is angst een goede raaggever. Er zijn vele soorten angsten. Denk aan faalangst, sociale angst waarin je geen contact durft te maken, fobieën, noem maar op. Angst kun je herkennen aan lichamelijke symptomen: je gaat zweten, je hart klopt in je keel, vaak heb je dan een droge mond en misschien tril je wel.

Bewustwording is de eerste stap naar verandering!

Pas als we het ons bewust worden, hebben we een keuze, hoeven we niet meer te blijven handelen naar oude ingesleten patronen. En ga je begrijpen waarom je het ooit nodig had, met begrip én acceptatie voor de persoon die je nu bent. Het is niet een kwestie van goed of fout, maar een oud en gedateerd overlevingssysteem dat je in het nu kan veranderen. Dan kun je gaan kiezen voor gezonde grenzen en gaan doen waar jij niet gestrest van wordt, maar wel energie van krijgt.

We sluiten af met een lichaamsgerichte oefening waarin je gaat ervaren wat jouw stresssysteem is en wat je onderliggende oude overtuiging daarbij is. En ook ademhalingsoefening om je stresssysteem tot rust te brengen.

Therapie en coaching bij stressklachten

Ervaar je ook regelmatig stress en/of de gevolgen hiervan en laat je dit maar moeilijk los? Maak dan een afspraak voor een eerste gesprek. Je bent van harte welkom.


Tags: stress, overspannen, burnout, therapie, coaching, den bosch, rosmalen

Psycholoog Raaijmakers in Rosmalen Den Bosch, Rosmalen

Yvonne Raaijmakers

  • Geregistreerd therapeute
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen