Psycholoog Den Bosch - Rosmalen

Praktijk van Yvonne Raaijmakers
bg

Over Yvonne Raaijmakers - Even voorstellen

psycholoog Rosmalen Den Bosch Yvonne Raaijmakers

Hallo, ik ben Yvonne Raaijmakers (1955), moeder van twee zonen en oma van twee ondernemende kleindochters.

Al in mijn jonge werkzame jaren als reisleidster en onderwijzeres ontdekte ik dat het niet uitmaakt waar je heen gaat om te ontkomen aan de problemen die je in je leven ervaart; je neemt ze overal gewoon met je mee. Ik zag het bij mezelf en bij vele anderen om me heen. Deze ontdekking leidde tot een eerste stap in mijn persoonlijke ontwikkeling, wat in de jaren daarna mijn passie is geworden. In eerste instantie voor mezelf, maar al snel ook vanuit de wens anderen hierin te begeleiden.

Opleidingen in verschillende vormen van lichaamswerk leerden me hoe het uiten van emoties leidt tot bevrijding en opluchting. Maar het effect was steeds slechts tijdelijk; het bracht vaak geen daadwerkelijke verandering teweeg, ook niet bij mezelf.

Op zoek naar een methode waarmee ik mijn problemen bij de wortel kon aanpakken kwam ik in 2000 in aanraking met Past Reality Integration (PRI). Hierin vond ik waar ik al lange tijd naar op zoek was: een verhelderend theoretisch kader en praktische instrumenten die me daadwerkelijk helpen om mijn belemmerende patronen bij de basis aan te pakken en te transformeren. Mijn opleiding hierin heb ik genoten van Ingeborg Bosch, de grondlegster van deze therapievorm en ik heb jarenlang van haar expertise kunnen leren. Daarnaast ben ik me blijven bijscholen in de nieuwste ontwikkelingen in therapieland en combineer deze methodieken tot een echt eigen aanpak.

Persoonlijk heeft PRI me geholpen (én nog steeds!) zicht te krijgen op de invloed van mijn jeugd op mijn volwassen leven. En ja, ook ik kom mezelf nog weleens tegen en merk dan dat ik angst, boosheid, perfectionisme of onzekerheid voel. Het grote verschil nu is, dat ik er met acceptatie en een glimlach naar kan kijken, het kan zien voor wat het is. Het hoeft niet meer perfect, maar gewoon mens-zijn. Als mens blijven er nu eenmaal uitdagingen op ons pad komen. En als dat zaken zijn waarbij men om wat voor reden dan ook vastloopt, dan help ik mijn cliënten daar graag bij. Het getuige mogen zijn van hun groei en het geluk dat hieruit voorkomen, beschouw ik als een groot voorrecht.

Tenslotte, wanneer ik niet met cliënten aan de slag ben, ben ik graag buiten, fiets en wandel veel en zaai en oogst met veel plezier in mijn moestuin.

- YvonneTussen goed en fout is een enorme afstand,
dat is de plek waar ik je ontmoet.
- Rumi

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen